SV: Ny tävling?! - Scrabble top 12

Ringdahl Niklas Niklas.Ringdahl@…o.se
Mån. 8 december 2003 13.06.16 +0100


Jag tycker det låter bra, trots att jag knappast kommer vara med själv. Vinnaren har ju bevisligen slagit de allra bästa i Sverige, vilket borde borga för att det blir mycket prestige i denna tävling.
 
- Niklas
 

-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Information om listan [mailto:Information om listan]För Lisa Blohm
Skickat: den 8 december 2003 08:24
Till: Information om listan
Ämne: Ny tävling?! - Scrabble top 12


Hej,
efter lite funderande fram och tillbaka, vill Stefan Diös, Nils Berner och jag skapa en särskild turnering där de högst rankade gör upp om segern. Förhoppningen är att tävlingen ska bli permanent och liksom SM och nybörjarturneringar ha förbundet som "arrangör" snarare än enskilda personer. Tävlingen ska vara ratinggrundande och tanken är att den första upplagan arrangeras i Stockholm nu i februari, med oss tre som ansvariga. Så här hade vi tänkt oss det hela:
 
- Rankingen vid årsskiftet avgör vilka som är kvalificerade till tävlingen (det vill säga i år blir det ratinglistan efter Gillet cup den 28/12 som gäller).
- Tävlingen har tolv deltagare. Grundtanken är att dessa tolv ska vara de tolv översta på ratingen, men om några av dessa inte kan, fyller vi på med dem närmast efter dessa tolv som vill vara med.
- Alla möter alla och tävlingen går över två dagar.
 
Förutsättningen för att det ska bli en tävling är givetvis att det finns ett intresse för den och vi vill redan nu bestämma datum. Det får bli antingen den 14-15 februari eller den 28-29 februari och vi vill i första hand veta vilka av er som i dag ligger på ungefär 1025-1030 och uppåt på rankingen som vill vara med om ni är kvalificerade vid nyår och vilket av dessa två datum som ni i så fall kan. Säg helst ja till båda om du inte har direkta förhinder.
 
Och från alla välkomnas naturligtvis synpunkter på den här tävlingen som sådan - det är ju en helt ny variant. Tidigare har vi bara haft tävlingar med en högsta tillåten rating (1 000 poäng).
Lisa Blohm, Information om listan
 
Det kan tilläggas att datum för journalistmästerskapet 2004 nu är spikat till trettondagen, onsdag den 7 januari. Det har funnits en del önskemål om trettondagen i stället, men det blev arrangörernas egna arbetsscheman som fällde avgörandet - det är ju lämpligt om arrangörerna kan vara på plats... Birgitta Ländin återkommer om mer info.

Höstrusk och grå moln - köp en resa till solen på Yahoo!  <http://se.docs.yahoo.com/travel/index.html> Resor

-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://stp.ling.uu.se/pipermail/skrabbel/attachments/20031208/00df93ee/attachment.htm


Information om listan