Motion om ändrat avgiftssystem och höjd avgift

Henrik Jonés henrik.jones@….com
Sön. 8 maj 2005 22.40.00 +0100


Egentligen för sent, men efter ök med Lisa anmäler jag ändå denna motion:

Vi har f.n. ett system där vi tar ut medlemsavgift med 50 kronor per kalenderår. Ett sådant system har den nackdelen att den som går med i förbundet på höstkanten s.a.s. får mindre för pengarna än den som löser medlemsskap vid årets början. Systemet har kanske sina fördelar så länge man har ett helt manuellt hanterat medlemsregister. Men när vi nu har vår hemsida och spelardatabasen vore det ingen större svårighet att gå över till ett system där en löst årsavgift gäller för 12 månader framåt. Jag tror t ex att amerikanska scrabbleförbundet har ett sådant system. Det som behövs är en funktion där en spelares medlemsskap registreras i databasen. Denna funktion tilldelar med automatik ett medlemsskap som gäller ett år framåt, avrundat nedåt till jämn kalendermånad. Skälet till avrundning neråt är att det inte ska gå att spela två SM (så länge detta spelas nån gång i maj) på samma årsmedlemsskap.

Exempel: Spelaren Per löser medlemsskap vid en tävling den 5 mars 2006. Pers medlemsskap i förbundet kommer att gälla t.o.m. den sista februari 2007.

Eftersom uppgiften registreras i spelardatabasen kan den också visas i ratinglistor och liknande. 

För att garantera att reformen inte leder till minskade intäkter för förbundet föreslås att avgiften samtidigt höjs till 75 kronor. Denna höjning bör - förutsatt att medlemsantalet förblir någorlunda lika - leda till att en viss mindre ökning av förbundets intäkter som kan användas till vissa ändamål som det idag verkar saknas resurser till. Jag tänker t ex här på priser till Scrabbletouren. Det känns lite märkligt att vi har utlyst en tävling i förbundets regi som det inte finns några utlovade priser till. En annan angelägen sak är inköp av nya släta brickor enligt tidigare redovisad offert. 75 kronor är fortfarande en synnerligen blygsam summa vid jämförelse med vad medlemsskap i andra föreningar och förbund av olika slag kan löst på.

Jag yrkar därför:

- Att Scrabbleförbundet från januari 2007 byter till ett medlemssystem där medlemsskap gäller 12 månader framåt från det att det lösts, avrundat neråt till närmaste månadsskifte.
- Att dessa uppgifter läggs in och hanteras i spelardatabasen, vilket kommer att underlätta för arrangörer vad gäller kontroll av vilka spelare som ska betala förbundsavgift
- Att årsavgiften samtidigt höjs till 75 kronor för vuxna medlemmar. 

/Henrik Jonés
-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: http://stp.ling.uu.se/pipermail/skrabbel/attachments/20050508/0a15aec6/attachment.html


Information om listan