Det är fortfarande inte alltid helt lätt att hitta Scrabble-spel i affärer som säljer spel. Många affärer för bara konkurrenten Alfapet och tycker att det räcker med ett korsordsspel.
Clas Ohlson säljer Scrabble. I april 2004 kostar spelet där 199 kronor.
Spelkedjan Tradition har Scrabble på sina webbsidor i alla fall. Det är inte alltid det finns inne i butikerna. I mars 2004 kostar spelet där 299 kronor.
Scrabbletävlingar spelas med den nya upplagan av spelet från 2002. Där ändrades poängvärdena så att C nu ger 8 poäng och Z 10 poäng istället för tvärtom.
Förutom den skillnaden är det samma spelplan och samma brickor som
det har varit i flera decennier, om än med annat utformande, så
även på ett äldre bräde kan du spela så gott som samma spel.
Det gäller Scrabble-upplagan från 1994 såväl som många upplagor
av Alfapet före 1994. (Men observera att nya Alfapet är ett annat
spel! På dessa står det med nya spelvarianter
på lådan.
Se här för mer information om namnbytet.)
Det finns även en mindre variant Fick-Scrabble
med
magnetbrickor. Den säljs på följande ställen (uppgifter från
maj 2004):
På Åhléns (i alla fall i Stockholm) kostar det 149 kronor (i mars 2004). Så även på Brio-butiken i gallerian Fältöversten vid Karlaplan. På NK i Stockholm kostar det 199 kronor. (Uppgifter från maj 2004.)
Den senaste upplagan av SAOL används, nämligen SAOL12 som kom 1998. Det kan skilja lite mellan olika tryckningar av samma upplaga, men i allmänhet är det få skillnader. Dock bör man undvika den första tryckningen av SAOL12 då det gjordes några viktiga rättelser mellan den och senare tryckningar. Om man ändå har den första tryckningen bör man se igenom listan med skillnader mellan tryckningarna.
Spelklockor för tvåpersonsspel kallas normalt för schackklockor på grund av deras vanligaste användningsområde. I Sverige kan sådana köpas i alla fall bland schackmaterial på Schack-Kompaniet Sverige.
Om man köper en digital spelklocka bör man försäkra sig om att den fortsätter att gå efter att tiden har gått ut.
Det går inte att beställa extra protokollblock från tillverkaren när man har gjort slut på det som följer med. Men man kan förstås göra egna protokoll. Dessutom kan det vara praktiskt att ha separata stryklappar (där man kan stryka vilka bokstäver som har gått).
Här följer ett spelprotokoll med inbyggd stryklapp, samt ett papper med enbart stryklappar.
TeX-versionen är originalet, och är nog bara intressant för den som redan kan TeX och som vill ändra lite. PDF- och Postscript-versionerna är lämpliga att skriva ut. PDF är vanligare i en MS-Windowsmiljö och Postscript i unixmiljö. Det är Monika Danielsson som har gjort båda sidorna.